ACNE

Acne

Acne wordt ook wel puisten genoemd, is een veel voorkomend huidprobleem. Bijna iedereen heeft er last van gehad in zijn pubertijd of juist later in de adolecentie. Dit kan in de beginfase zitten waarbij je een aantal mee-eters en puisten hebt maar dit kan ook in een latere fase zitten. Dan zien we meestal ontstekingen en meerdere puisten in het gezicht, decolleté en rug. Hoe ontstaat het eigenlijk? Acne ontstaat met name door de P. Acnes bacterie die in het bloed zit. Vaak is dit het meest actief tijdens de pubertijd en hebben meestal pubers last van jeugdpuistjes. Het is belangrijk om de huid goed te verzorgen en je persoonlijke hygiëne ook. Acne ontstaat ook vaak na de 24e leeftijd, dit is een hormonaal probleem. Samen met de huidtherapeut wordt er onderzocht waar de oorzaak daadwerkelijk vandaan komt. Wij adviseren om de behandelingen in een kuurverband te nemen voor het beste resultaat.

Medische peeling

Een medische peeling zorgt voor een vernieuwing van de bovenste huidlaag. Het bestaat uit verschillende soorten zuren die tot diep in de huid doorheen komen. Voor acne hebben we verschillende AHA en BHA die ontstekingsremmend en antibacterieel werken. Ook zorgt het ervoor dat de huid niet veel vetten aanmaakt, waardoor nieuwe uitbraken niet meer mogelijk zijn. Er wordt geadviseerd om deze behandeling in kuurverband te nemen. Voor meer informatie over deze peeling kunt u contact opnemen met de huidtherapeut.

Hydrafacial 30 minuten - 3 stappen - de beste huid van je leven.

Hydrafacial is een revolutionair toestel met fenomenale resultaten voor iedere huid. Het biedt een driestappenbehandeling waarbij de huid heel krachtig gereinigd en geëxfolieerd wordt, terwijl ze wordt verzadigd met antioxidanten en hydratatie. Via boosters of ledlicht kunnen specifieke huidproblemen trouwens erg efficiënt worden aangepakt. Of je nu last hebt van acne, rimpels, pigmentatie of een vale teint..  Hydrafacial slaagt erin je huidconditie drastisch te verbeteren van binnenuit. De behandeling is volledig pijnloos, er is achteraf geen hersteltijd vereist en hij geeft onmiddellijk resultaat.

Dermapen 4 - Microneedling

De micro-needling is een behandeling waarbij met behulp van micronaaldjes kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Er wordt gewerkt met de Dermapen 4 en deze beschikt maar liefst 16 micronaaldjes. Door de gecontroleerde schade die er gemaakt wordt, worden de fibroblasten (stamcellen) getriggerd om groeicellen aan te maken zoals: collageen, elastine en bloedcellen. De dermapen 4 wordt ingezet bij acne littekens (rest acne), bij actieve acne mag het niet behandeld wordt met dermapen 4. Deze behandeling wordt in kuurverband geadviseerd.

(Er ontstaat een vernieuwing van de huid waardoor het oude pigment zal verdwijnen en nieuwe cellen zullen naar voren komen).

Combinatie behandeling.

Voordat we beginnen aan het behandelen van acne, vind er eerst een consult plaats. Tijdens dit consult wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Vaak gaat acne gepaard met littekens en pigmentatie. Deze indicaties worden behandeld met een combinatie behandeling. Zo wordt er als eerst gewerkt om de actieve acne te verminderen, dit doen we met de medische peeling. Nadat deze behandeldoel behaald is, werken we aan de restacne en pigmentvlekken d.m.v. dermapen of hydrafacial. Verder wordt er geadviseerd om de behandelingen blijven te herhalen om grote uitbraken te voorkomen.

 

Scroll naar boven
Scroll naar top