PIGMENTVLEKKEN

Pigmentvlekken

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken is een veel voorkomend huidaandoening dat zichtbaar is in bruine tot zwart gekleurde plekken in het gezicht, handen en decolleté. Uit wetenschappelijk onderzoek is naar voren gekomen dat slechts 20% genetisch bepaald is en 80% door invloeden van buitenaf. De grootste oorzaak van pigmentvlekken ontstaan door zonschade met name in het gezicht en decolleté. Hyperpigmentatie ontstaat niet alleen door zonschade, maar ook door ouderdom, acne, littekens en zwangerschap. De pigmentvlekken die ontstaan na de zwangerschap noemen we ook wel melasma of zwangerschapsmasker.

Wij maken onderscheid in de pigmentatie. Zo zijn er oppervlakkige en diepgelegen pigmentvlekken. Voor elk indicatie adviseren wij de volgende behandelingen:

Hydrafacial

30 minuten. 3 stappen. De beste huid van je leven.

Hydrafacial is een revolutionair toestel met fenomenale resultaten voor iedere huid. Het biedt een driestappenbehandeling waarbij de huid heel krachtig gereinigd en geëxfolieerd wordt, terwijl ze wordt verzadigd met antioxidanten en hydratatie. Via boosters of ledlicht kunnen specifieke huidproblemen trouwens erg efficiënt worden aangepakt. Of je nu last hebt van acne, rimpels, pigmentatie of een vale teint…. Hydrafacial slaagt erin je huidconditie drastisch te verbeteren van binnenuit. De behandeling is volledig pijnloos, er is achteraf geen hersteltijd vereist en hij geeft onmiddellijk resultaat. De behandeling wordt geadviseerd in kuurverband met thuisproducten.

(Dit is goed voor oppervlakkige pigmentatie, zal ik dit erbij vermelden? En wellicht is het beter om het alleen over pigment te hebben ipv rimpels en acne erbij vermeld)

 

Medische peeling – Melanostop Tranx – TCA

Een medische peeling zorgt voor een vernieuwing van de bovenste huidlaag. Het bestaat uit verschillende soorten zuren die tot diep in de huid doorheen komen. Vaak zien we dat fruitzuren in cosmetische huidverzorgingsproducten verwerkt is. Het verschil is de hoeveelheid concentratie dat wordt gebruikt. In de kliniek wordt er een hoger percentage gebruikt dan wat er verwerkt is in cosmetische producten. Voor pigmentvlekken gebruiken we de Melanostop Tranx en TCA-peeling. Er wordt geadviseerd om deze behandeling in kuurverband te nemen. Voor meer informatie over deze peeling kunt u contact opnemen met de huidtherapeut.

Dermapen 4 – Micro-Needling

De micro-needling is een behandeling waarbij met behulp van micronaaldjes kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Er wordt gewerkt met de Dermapen 4 en deze beschikt maar liefst 16 micronaaldjes. Door de gecontroleerde schade die er gemaakt wordt, worden de fibroblasten (stamcellen) getriggerd om groeicellen aan te maken zoals: collageen, elastine en bloedcellen. Deze behandeling wordt in kuurverband geadviseerd.

(er ontstaat een vernieuwing van de huid waardoor het oude pigment zal verdwijnen en nieuwe cellen zullen naar voren komen.

Cosmelan

De Cosmelan is de nummer 1 in depigmentatie en geschikt voor ieder huidtype. Het is de enige behandeling wereldwijd waarmee je 95% van het diepliggend melasma kan wegwerken.

Het remt de biosynthese van melanine. De enzym tyrosinase is betrokken bij de synthese en we willen de aanmaak van deze enzym remmen. Dat doen we d.m.v. van het ingrediënt amalan dat in de cosmelan masker zit. Daarnaast bevat het masker ingredienten kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxide en retinylpalmitaat (vitamine A soort), die allen het enzym tyrosinase blokkeren.

De cosmelan behandeling is een traject van minimaal 6 maanden. Het bestaat uit een aantal behandelingen in de praktijk en wordt thuis voortgezet onder toezicht van de huidtherapeut.

Scroll naar boven
Scroll naar top